Jäteneuvonta

Maksuton neuvonta ja asiakkaiden opastus on tärkeä osa työtämme. Jäteasioista kerrotaan näillä sivuilla, puhelimitse, Roskaposti-lehdessä tai jäteneuvojan vierailuilla esimerkiksi päiväkotiin, kouluun, taloyhtiöön tai harrastusryhmän tilaisuuteen.

Jäteneuvonta auttaa kuntalaisia

Tarvitsetko maksutonta neuvontaa jäteasioissa? Perämeren Jätehuolto neuvoo kuntalaisia jätelajittelussa ja jätehuoltoon liittyvissä asioissa, kuten järjestettyyn jätteenkuljetukseen liittymisessä sekä rakennus- ja purkutyömaiden jätelajittelussa. Jäteneuvonta vastaa myös muihin jätehuoltoa koskeviin kysymyksiin.

Piirroskuva talosta jonkan pihalla kierrätysastia
Jäteneuvonta

Puh. 0400 777 401

arkisin 8-15.45, pvm/mpm

Lajittelupulmia? Jäteopas auttaa!

Lajitteluopas

Mietityttääkö jätteiden sijoituspaikka? Kattava jätelistauksemme on järjestetty kätevästi aakkosjärjestykseen, niin että voit helposti löytää etsimällesi jätteelle oikeaoppisen sijoituspaikan.

Kodin lajitteluohjeet

Kodin lajitteluohjeissa esitellään ytimekkäästi eri jätelajit ja niiden loppusijoituspaikat. Jätteiden oikeaoppinen lajittelu vähentää kaatopaikalle päätyvän jätteen määrää.

Usein kysyttyä

Jos mieltäsi askarruttaa jätehuoltoon liittyvä kysymys, todennäköisesti joku muukin on asiaa miettinyt. Tälle sivulle olemme koonneet yleisimmät vastaanottamamme kysymykset ja vastaukset.

Jäteneuvonta ja ympäristökasvatus

Kunnallisena toimijana Perämeren Jätehuollon tehtäviin kuuluu myös levittää tietoa jätteiden lajittelusta ja ekologisuudesta. Jäteneuvojamme voivat vierailla esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa.