Perämeren Jätehuolto

Vuonna 1998 perustettu Perämeren Jätehuolto Oy on kuntayhtiö, joka vastaa jätehuollosta Lounais-Lapin alueella. Yhtiön perustajakunnat ovat Kemin ja Tornion kaupungit sekä Keminmaan, Tervolan ja Ylitornion kunnat. Yhtiö hoitaa kuntien jätehuoltoon liittyvät velvoitteet, joita ovat mm. jätehuollon suunnittelu ja kehitys sekä kierrätyksen järjestäminen.

Perämeren Jätehuolto Oy – Jätehuollon ammattilainen Lounais-Lapissa

Palveluverkostoomme kuuluvat Jätekeskus Jäkälä, ekoasemat Kemissa, Ylitorniolla ja Tervolassa. Lisäksi Torniossa EkoTerminal vastaanottaa sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä ja Kemissä sähkölaitteita vastaanottaa Monitarmo. Kuntalaisille jäteasioissa opastusta antaa Jäkälän jäteneuvonta. Yhtiön toiminta rahoitetaan Jätekeskus Jäkälään toimitettavien jätteiden käsittelymaksuista saaduilla tuloilla. Lisäksi kaikista vakituisessa asumisessa ja vapaa-ajan asumisessa käytetyistä asunnoista peritään jätehuollon perusmaksua.

 

  • Vuonna 1998 perustettu kuntayhtiö
  • Vastaa Lounais-Lapin kuntien jätehuollosta
  • Laki ja jätehuoltomääräykset ohjaavat toimintaa
  • Toiminta rahoitetaan käsittelymaksuilla ja perusmaksulla

Kaikki yhteystiedot

Onko mielessäsi jätehuoltoon liittyvä kysymys? Haluatko kenties ostaa multaa tai vaikkapa tilata jäteneuvojan puhumaan koululle? Silloin kannattaa suunnata yhteystiedot-sivulle, jonka kautta tavoitat meidät helposti.

Katso yhteystiedot

Julkaisut

Jätepulmiin saat vastauksia oppaista ja esitteistä, jotka löydät sähköisenä kotisivuiltamme. Oppaita voit myös tilata soittamalla neuvontanumeroomme. Neuvontamateriaalia on saatavilla myös ekoasemilta ja kuntien infopisteissä.

Tutustu julkaisuihin